Primàries Mataró presenta el seu procés participatiu

Primàries Mataró va presentar ahir el procés participatiu del seu programa electoral al Centre Cívic Pla d'en Boet. Una formació que ja compta amb 1.045 electors a la ciutat. L'acte va estar encapçalat per la número 1 de la llista, Anna Brun, seguida pels candidats Marc Planagumà, Marc Pursals i Gisela Pérez.

El partit ha volgut deixar clar els 3 objectius principals que s'han marcat; fer efectiva la república catalana, assegurar un compromís amb els drets humans, sigui vetllant perquè totes les persones tinguin habitatge o aconseguint que quedin cobertes a nivell laboral i, per últim, implementar una democràcia directe basada en les aportacions i el vot de la població. Un vot que Brun assegura que els compromet amb la ciutat.

Per a fer efectiu aquest sistema de participació i votació online, Pursals, número 8 del partit, ha creat una eina que diu que s'exportarà també a altres ciutats. En primer lloc, l'aplicatiu captarà les propostes dels inscrits, les analitzarà legal i econòmicament, es deixarà temps per a possibles esmenes i, finalment, es tramitaran cap a l'eina "decideix" perquè els electors les puguin votar. Aquest procés participatiu, explica el número 2, Marc Planagumà, és el que generarà la ideologia del partit.

Els representants de la formació han explicat que aquesta nova visió política, que vol trencar amb la barrera de la representativitat necessita confiar amb la població i "deixar de tractar la gent com si no sabessin prendre decisions per ells mateixos". També asseguren que aquest nou sistema és un projecte a llarg termini que caldrà anar introduint, no només a Mataró, sinó també a la resta dels 60 municipis que compten amb la representació de Primàries.

Informa: J.Peñaranda