Primàries Mataró ja suma 600 electors de cara a les municipals

Primàries Mataró

Primàries Mataró compta a dia d’avui amb prop de 600 electors. Des del Comitè Organitzador valoren positivament aquesta xifra i asseguren que segurament pocs partits a la ciutat compten amb tanta militància. A hores d’ara ja s’han presentat tres candidats que podrien conformar la candidatura que sorgirà d’aquest procés. Es tracta d’una eina que pretén formar una candidatura transversal sobiranista escollida a partir dels electors, que també seran els que votaran el programa electoral. Una iniciativa que va néixer després de la falta d’unitat dels partits sobiranistes per presentar una llista conjunta de cara a les municipals. El proper 23 de febrer s’escolliran els candidats que integraran aquesta proposta electoral sobiranista.

Ho ha explicat al programa Mataró al Dia Marc Planagumà, portaveu del comitè organitzador de Primàries Mataró.

A banda del signe sobiranista que tindrà aquesta candidatura, tot el procés de primàries està marcat per el caràcter transversal de les idees dels integrants del procés. En aquest sentit Primàries Mataró pretén desmarcar-se de la manera de fer dels partits tradicionals i, enlloc d’oferir una llista i programa com un paquet, volen permetre que els candidats puguin ser escollits per les propostes que plantegen a nivell individual. La candidatura però podrà acabar tenint un biaix determinat en funció del que es vagi es decidint en funció del què escullin els electors.

Primàries Mataró ja ha programat actes de presentació a Cerdanyola, Rocafonda i Molins els propers dies. De cara al 22 de gener celebraran l’assemblea constituent per aprovar el reglament, que determinarà l’estructura per desenvolupar les primàries.

Informa: C.Sánchez/ O.Debat