Millors xifres de recollida selectiva al Maresme en el darrer any

La comarca del Maresme millora la seva recollida selectiva en un 6,5% més, respecte l’any anterior. Es tracta d’una dada que ha donat a conèixer el l’Agència de Residus de Catalunya, que situa sis municipis de la comarca per sobre del 60% de recollida selectiva. Uns números per sobre dels objectius del Programa General de Prevenció i Gestió de Residus i Recursos de Catalunya de cara l’any 2020. De fet, les dades són optimistes, perquè més de la meitat dels municipis de la comarca superen el 50% en residus de recollida selectiva.

El paper, el cartró, el vidre i els envasos lleugers són els que engreixen l’estadística.

Si concretem els municipis, Mataró no encapçala el rànquing. De fet, la ciutat no apareix entre les 16 poblacions que més reciclen. La primera és Argentona, que lidera la llista amb un reciclatge selectiu amb més del 86%, seguida de Cabrils, Canet de Mar, Sant Vicenç de Montalt, Sant Pol i Sant Andreu de Llavaneres.

Però no tot és bo. L’estudi de l’Agència de Residus de Catalunya destaca l’estancament de la recollida de materia orgánica, que creix menys d’un 1%, en contrast amb la resta de fracciosn principals de la recollida selectiva.

L’estudi indica que s’han incrementat els residus que genera cada habitant, que se situa en un quilo i mig per habitant i dia. Aquesta dada, segons l’Agència de Residus, deixa clar que hi ha marge de millora en polítiques de prevencio.

A nivell català, la recollida selectiva posa el llistó més alt d’increment en l’any passat. Ha augmentat en un 7%. Des de l’estudi també apunten que la mitjana catalana es trova a nivel similars al de Finlàndia, França o Holanda.
 
Informa: M. Rodríguez