Mataró destina més de 248.000 a projectes de cooperació internacional

Mataró va destinar, aquest passat 2018, un total de 248.000 euros a projectes de cooperació, emergència i sensibilització.  Una aportació que es fa a través del Fons Català de Cooperació al Desenvolupament i que es troba recollida dins el Pla Director de Solidaritat i Cooperació 2018-2022. D’aquests diners, la partida més important, 183.693 euros, es van destinar a projectes de cooperació i desenvolupament, impulsats per la Fundació Vicens Ferrer, l’Associació d’Amics del Bisbe Joan Godayol, la Fundació Grup Tercer Món i pel mateix Fons Català de Cooperació. Pel que fa a les situacions d’emergència, aquest any l’aportació va ser de 18.000 euros i va anar adreçada a donar suport als afectats pel Volcà Fuego a Guatemala, la crisi sociopolítica a Nicaragua i el terratrèmol i posterior tsunami a Indonesia.

Totes aquestes operacions es vehiculen a través del Fons Català de Cooperació al Desenvolupament. Una organització formada per ajuntaments catalans i altres organitzacions municipalistes, que destinen una part del seu pressupost a finançar accions de Cooperació al Desenvolupament i de Solidaritat amb els pobles dels països més desfavorits.

Pel que fa a accions d’Educació al Desenvolupament s’han destinat diners a la Nit de la Solidaritat, al Comerç Just, a projectes amb persones refugiades,  convenis amb entitats i accions a centres educatius de la ciutat, entre d’altres.

Informa: A.Gual