Mataró demana a Rodalies l’increment de seguretat a l’estació

Garantir la seguretat i evitar la sensació de por dels usuaris de Rodalies dins de l’estació de Mataró és l’objectiu principal de la Declaració Institucional aprovada per unanimitat a la Junta de Portaveus. Segons el grup proposant, en aquest cas el Partit Popular, hi ha queixes de manca de seguretat especialment els dies de cada dia i els diumenges a la nit amb l’arribada dels últims trens. Expliquen que s’ha produït algun robatori i diversos assetjaments a dones per part de “petits grups de joves” que, segons relata la declaració institucional, esperen a les seves víctimes a la sortida dels passos subterranis que enllacen les vies amb l’estació.  Una situació que s’agreuja, asseguren, amb el fenomen del “botellón” els divendres i els dissabtes a la nit.

A tot això l’Ajuntament de Mataró demana als responsables de Rodalies que incrementin les mesures de seguretat en les franges horàries on la freqüència d’usuaris és inferior. Mesures que podrien passar per la millora de la il·luminació, la implementació de les càmeres de videovigilància o el botó de la por, així com l’increment de vigilància privada en aquests espais. També demanen que Rodalies tiri endavant una campanya contra l’assetjament a les dones dins dels espais de l’estació de Mataró. Des del Partit Popular insisteixen amb la importància de millorar els dèficits que, diuen, pateix l’estació de tren de la ciutat.

Qui també ha posat sobre la taula la seguretat ciutadana ha estat el grup municipal de Plataforma per Catalunya que va demanar un operatiu que consideraven que havia de ser “contundent” i “urgent”. Volien batudes i escorcolls en carrers, places, habitatges o bars freqüentats pels suposats delinqüents o traficants per assegurar així, segons la formació, “una ciutat neta”. CiU i ERC-MES però, va presentar a la Junta de Portaveus una esmena a la totalitat de la declaració fet que van impedir que es pogués portar a debat.

Informa: M.Gómez