Mataró aposta per la mobilitat sostenible

L'Ajuntament incorporarà a partir de l'octubre tres vehicles elèctrics a la flota de manteniment i dos autobusos híbrids al mes de novembre. Així ho ha assegurat la regidora de Via Pública i Sostenibilitat, Nuria Moreno, en una entrevista al Mataró al Dia emmarcada en la Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura, que aquesta edició té com a lema “Mobilitza’t per un aire més net!”. Mataró s'ha sumat a aquesta campanya fins el 22 de setembre amb l'objectiu de millorar la qualitat de l'aire i potenciar bons hàbits entre conductors i vianants. Des de la regidoria de Medi Ambient asseguren que volen un compromís que duri tot l'any i no només set dies.

Moreno també ha explicat que Mataró comptarà amb dues electrolineres: càrregues ràpides d'electricitat per a vehicles. La primera s'instal·larà a l'octubre al carrer Finlàndia i una altra al novembre que estarà a prop del Rengle. A més, l'Ajuntament treballa per aconseguir una ciutat més neta.

En aquest sentit, i dins dels actes de la setmana de la Mobilitat Sostenible, 145 ciclistes van completar 10 kilòmetres a la pedalada de diumenge per una ciutat sense pol·lució. A més, hi ha xerrades per tractar l'educació viària i rutes guiades a peu. Dijous a les 7 de la tarda Som Mobilitat explicarà com aprendre a gestionar el vehicle privat.

Tags: