Mataró ampliarà els horaris dels museus a partir del mes de juny

Can Serra Museu de Mataró

Per oferir una millor experiència als potencials visitants de la ciutat l’Ajuntament de Mataró ha acordat per unanimitat flexibilitzar els horaris d’obertura d’alguns dels equipaments museístics així com punts d’informació. Aquesta flexibilització significa ampliar l’obertura dels horaris dels museus, també en dissabte, i fer-ho els dijous a la tarda en el cas de Can Marfà i Ca l’Arenas.  Des de la regidoria de Cultura asseguren que es tracta d’una iniciativa que ja s’ha començat a tirar endavant progressivament a alguns dels equipaments tot i que a partir del mes de juny es podria consolidar.

A petició d’ERC-MES la proposta ha arribat al Ple Municipal de maig amb l’objectiu d’aprofitar al màxim l’adhesió de la ciutat a la Xarxa de Turisme Industrial de Catalunya (XATIC). Els republicans creuen que Mataró pot ampliar tot el seu ventall de possibilitats culturals, museístiques, paisatgístiques i gastronòmiques si s’explota bé aquesta via.

L’Ajuntament també ha confirmat que Can Marfà Gènere de Punt s’ha incorporat al Sistema Territorial del Museu Nacional de la Ciència i de la Tècnica de Catalunya (mNACTEC). Tenint en compte la gran pluralitat de temàtiques dins del propi Museu de Mataró la incorporació al mNACTEC s’ha fet com a col·laboració mentre que s’ha adscrit com a membre de ple dret a la Xarxa de Museus d’Història i Monuments de Catalunya. 

 

Informa: M.Gómez