Més robatoris en domicilis i menys a la via pública el 2018

Pugen els robatoris amb força a domicili i baixen els robatoris amb intimidació a la via pública. Aquestes són dues de les dades que es desprenen de la Junta Local de Seguretat que ha tingut lloc aquest migdia a l’Ajuntament. Els robatoris amb força a domicili han crescut en un 48% passant dels 184 l'any 2017 als 274 aquest passat 2018. D’aquests fets, s’han produït 33 detencions efectives, que s’espera que tinguin un efecte dissuasiu. Pel que fa als robatoris amb intimidació a la Via Pública aquests han baixat de forma significativa, en gairebé un 20%. Unes dades que avui s’han posat al damunt la taula a la Junta Local de Seguretat, a la que hi han assistit representats dels diferents cossos policials, el director general d’Administració de Seguretat del Departament d’Interior Jordi Jardí, l’alcalde David Bote i el regidor de Serveis Centrals Juan Carlos Jerez, i que demà es detallaran en Comissió Informativa.

Tot i aquestes primeres dades que s’han donat a conèixer i la percepció d’inseguretat que veïns d’alguns baris han expressat últimament, Jordi Jardí fa una crida a no ser massa alarmistes i assegura que ja s’està treballant per buscar solucions. En la mateixa línia s’ha pronunciat l’alcalde David Bote, que ha afirmat que l’ajuntament, com ja va acordar divendres passat, té previst cobrir totes les places vacants de Policia Local, alhora que treballa en una reordenació per guanyar en eficàcia.

Per cert, que el conseller d’Interior, el premianenc Miquel Buch, es reunirà amb les alcaldesses i alcaldes de la comarca al Consell Comarcal per parlar de la seguretat al Maresme aquest proper 5 de febrer a les 4 de la tarda. Una trobada que representa la continuació de la que es va celebrar el mes d’octubre, en la que representants del Departament i comandaments de Mossos d'Esquadra, van escoltar les queixes dels municipis per la creixent sensació d'inseguretat ciutadana.

Informa: A.Gual/O.Debat