Més d’un 30% dels viatges del Mataró Bus es podrien fer amb la nova T-10 mono modal

Aquest proper 1 de març es posen en funcionament els nous títols propis del Mataró Bus, la targeta T-10 mono modal i la T-Rosa, destinada a persones de més de 65 anys, jubilats o amb discapacitat, independentment de les seves rendes. Amb la posada en marxa dels nous títols es preveu que dels 5.2 milions de viatges totals anuals que es fan amb el servei d'autobús interurbà, 1 milió 800 puguin passar a fer-se amb aquesta nova targeta, el que representa més d’un 30 per cent dels viatges. Es tracta del nombre de desplaçaments que es fan dins la ciutat i que per tant són susceptibles de fer-se amb la nova T-10. Pel que fa als viatges que es podrien fer amb la T-Rosa, l'Ajuntament calcula que puguin ser un 9,7% del total de viatges anuals (uns 456mil). Tot plegat comportarà una disminució de la recaptació del servei. Es calcula que amb la introducció de la T-Rosa s'ingressaran 135mil euros anuals menys i amb la T-10 mono modal es contempla una reducció de 155mil euros anuals. El regidor de Mobilitat, Juan Carlos Jerez, apunta que la idea és que aquestes disminucions quedin compensades amb l'increment d'usuaris que es preveu. 

Noves targetes que s'emmarquen en el nou plec de condicions que s'està preparant per convocar un nou concurs per a la gestió del servei de l’autobús interurbà. Unes noves condicions que preveuen un increment en les freqüències de pas del Mataró Bus, l'allargament de la línia 3 fins al Rengle, la recuperació de parades a la línia 4 de Cirera i la restauració del servei de cap de setmana i festius a les línies 4 i 7.

Per cert que, les noves targetes es podran adquirir a partir de l'1 de març en els punts de venda habituals. La targeta T-10 mono modal representa un estalvi del 20 per cent respecte del preu del bitllet senzill, que val un euro amb 70 cèntims. Aquest títol tindrà un preu de 8’25 euros i cada trajecte costarà 82 cèntims. D’altra banda, també es posarà a la venda la “T rosa” a un preu de 6’60 euros.

Informa: C.Sánchez / M.Gómez