Les propostes ciutadanes als pressupostos participatius superen les expectatives de l'Ajuntament

A dos dies per tancar la primera fase dels pressupostos participatius, l’Ajuntament ja ha rebut gairebé 160 propostes de la ciutadania. Una xifra que s’ha vist incrementada respecte l’any passat, quan es van recollir un centenar d’iniciatives. El regidor de participació Juan Carlos Jerez assegura que en la recta final es preveu rebre més propostes i la idea era arribar a les 150. Un cop tancat aquest termini, tots els plantejaments dels ciutadans passaran als serveis tècnics que verificaran si són viables o n’hi ha de repetides. Juan Carlos Jerez ha passat aquest dilluns pel Mataró al Dia d’aquesta casa.

Com a novetat aquest any les propostes han de rebre 75 suports per prosperar, menys respecte de l’any passat. Un cop passat el filtre inicial, les propostes passaran a votació popular a partir del proper 19 de juny.

Entre les propostes n’hi ha de temàtiques diverses i que afecten a diferents zones de la ciutat, com la instal·lació de lavabos públics, la creació d’una estació central d’autobusos, la creació de locals d’assaig  o ampliar el parc infantil de la Plaça de les Tereses, entre d’altres.

Informa: C.Sánchez