L'entesa per a uns pressupostos socials permet que prosperin els números del 2019

Cap sorpresa al Ple Extraordinari convocat per aprovar inicialment el pressupost per aquest 2019. Tal i com es preveia els suports ja anunciats d’ICV-EUiA i la regidora no adscrita Sarai Martínez han permès la seva tirada endavant. De fet, aquest suport ja s’havia signat en un document que a principis del mes de desembre es va anomenar “Entesa per a uns pressupostos socials 2019”. En aquesta votació inicial s’ha pogut veure aquesta complicitat amb el govern i han recalcat la importància de pensar amb la ciutat i les persones, i haver inclòs al pressupost partides socials que reclamaven.

En el bloc de l’abstenció s’hi ha situat CiU, ERC-MES, Ciutadans, el Partit Popular, VOLEMataró i el regidor no adscrit Victor Manuel Paramés. El debat d’aquestes formacions ha estat sobretot ple de retrets al govern: propostes no incorporades o partides sense destinar a les prioritats de cada partit. Per CiU no hi ha prou inversió en comerç, turisme i empresa, mentre que per ERC-MES aquest pressupost és una barreja de realitat i ficció. Ciutadans reclama més inversió i alerta al govern que si no les inclou, no compti amb la seva abstenció en l’aprovació definitiva.

El PP i VOLEMataró han reivindicat un pressupost amb més concrecions. Pel que fa a l’habitatge el Partit Popular creu que els diners per la compra d’habitatge social són necessàris però que aquest, s’ha de fer allà on “no hi ha problemes”. Per part de VOLEMataró han reclamat que s’inverteixi més en benestar social.

Des de la CUP o Plataforma per Catalunya han recordat al govern la seva presència a l’oposició, ja que han coincidit en dir que “se senten oblidats”. Juli Cuéllar, el cap del grup de la CUP ha parlat d’enganys a la ciutadania per part dels socialistes i ha titllat la proposta del pressupost d’un “pressuposto antisocial emmascarat”. La líder de PxC, Mònica Lora, en la mateixa línia, ha anunciat el seu vot negatiu assegurant que té coherència amb “la manca de respecte” cap a milers de ciutadans que té el grup socialista.

Ara s’obra un període d’al·legacions perquè totes les formacions puguin fer les seves aportacions abans no arribi la votació definitiva.

Informa: M.Gómez

Tags: