L'aparcament al solar de la Casa de la Cultura hauria d'estar a punt abans de Nadal

Engeguen les obres de l’aparcament del solar de la Casa de la Cultura. Una zona d’aparcament gratuïta amb limitació horària (zona taronja) que disposarà de 79 places per a cotxes i 12 per a motos. Les obres tenen un cost de poc més de 85 mil euros i les realitzarà l’empresa Obres i Serveis Roig. Entre els treballs a realitzar, es preveu la neteja i compactació dels terrenys, l’asfaltat, el marcatge de les places i la instal·lació de quatre punts de llum a façana i dos més sobre pal de fusta. L’accés estarà situat al carrer Miquel Biada. L’alcalde de Mataró, David Bote, ha assegurat en una visita a la zona que aquest aparcament ha de servir per impulsar el comerç urbà. Precisament, per incentivar les compres durant la campanya nadalenca, està previst que les obres finalitzin abans de Nadal.

Des de la Unió de Botiguers de Mataró, veuen amb bons ulls que aquest solar, ubicat entre el carrer Miquel Biada i Tetuan, es destini a aparcament. De fet, el president de l’entitat, Jordi Novo, recorda que des de fa cinc anys que reclamaven la posada en marxa d’aquest projecte, que consideren prioritari per a la ciutat. Novo espera que aquest nou aparcament millori la manca de llocs d’estacionament de la zona. A més, creu que afavorirà les zones d’oci nocturn entre la plaça de Cuba i la plaça Gran i que atraurà gent de fora de Mataró per a la campanya nadalenca.

Uns terrenys de titularitat municipal que recordem que l’Ajuntament hi volia reconstruir la nau de Can Fàbregas i de Caralt per utilitzar-la com a Casa de la Cultura Popular. Un projecte que es troba aturat després que el consistori recorregués al Tribunal Suprem la sentència del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya que obliga a reconstruir la nau al solar propietat de El Corte Inglés. Un recurs del qual l’Ajuntament encara no n’ha obtingut resposta.

Informa: S.Ruiz