L'alcalde demana a Bankia la cessió de l'antiga seu de Caixa Laietana al Pla d'en Boet

L’alcalde David Bote ha adreçat una carta a Bankia per demanar la cessió de l’antiga seu de Caixa Laietana al Pla d’en Boet per 50 anys, segons ha pogut Mataró Audiovisual. La voluntat és fer ús d’aquest espai per ampliar els serveis del Tecnocampus, ubicar-hi serveis administratius municipals i els arxius històrics i administratius municipals i comarcals.

Una carta del mes d’octubre del 2018 en la que l’alcalde es dirigeix al director de zona de Bankia. Bote emmarca aquesta petició en el projecte estratègic de ciutat 2022, que pretén lluitar contra l’atur, la igualtat d’oportunitats i el reconeixement i la promoció de la ciutat. També exposa l'aposta per l’impuls i pel creixement del Tecnocampus i la voluntat de crear un districte dispers geogràficament. Finalment assenyala el projecte de Transformació de l'administració municipal. Bote tanca la carta destacant que la cessió d’aquests espais “pot ser una proposta molt estratègica per la ciutat i una oportunitat de col·laboració i suport de Bankia amb la ciutat”. En aquest sentit emplaça al receptor de la missiva a estudiar la viabilitat econòmica i organitzativa de l’operació.

Precisament ahir, Convergència i Unió reclamava al govern que fes aquesta petició. Concretament demanava a l’executiu de Bote que exigís a Bankia, propietari de l’edifici, salubritat i un ús ciutadà de l’espai. La formació considera també que amb la desaparició de Caixa Laietana, Bankia ha perdut el seu compromís amb l’obra social al territori.

La desapareguda Caixa Laietana va abandonar el juny del 2007 la que havia estat seva seu central des del 1886, al carrer d’en Palau, per traslladar-se a aquest edifici situat al Pla d’en Boet. Aquest nou edifici que ocupa 32.000 metres quadrats va tenir un cost de 40 milions d’euros.