L'alcalde Bote presenta el projecte de remodelació de l’estació al president de Renfe

L’alcalde de Mataró, David Bote,  el president de Renfe, Isaías Táboas, i la directora de Rodalies Catalunya, Mayte Castillo, es van reunir la setmana passada per debatre sobre el futur de l’estació de tren i la seva integració al pas subterrani que ha de connectar la Ronda Barceloó amb el port. Una reunió productiva, segons Bote, en què es va parlar com integrar d’una manera suau la configuració de l’estació amb l’aparcament de Renfe o el taller de reparació de trens que hi ha al costat de l’estació. Amb tot, segons l’alcade, l’operadora ferroviària es va mostrar disposada a parlar sobre la remodelació de l’estació i es va acordar que s’integri al grup de treball, del qual ja en formen part ADIF o la delegada del govern espanyol a Catalunya Teresa Cunillera.

Durant la reunió, Bote també va demanar als responsables de Renfe i Rodalies que es posin en marxa mesures per incrementar la seguretat a l’interior de l’estació. Una petició sorgida Junta de Portaveus d’aquest mes de març arran d’una Declaració Institucional presentada pel Partit Popular i aprovada per unanimitat. En aquesta DI es reclamava una millora de la seguretat en les hores en què hi ha menys gent a l’estació, especialment les últimes de la nit i d’aquesta manera garantir la seguretat i la sensació de seguretat dels viatgers. Una petició que Renfe està començant a estudiar. 

Per seguir estudiant el projecte del pas subterrani de la Ronda Barceló i la remodelació de l’estació de Renfe, el proper 3 d’abril està prevista una reunió entre l’alcalde i el Secretari d’Estat d’Infraestructures, Transport i Habitatge del Ministeri de Foment, Pedro Saura.

 

Informa: S.Ruiz