L'Ajuntament obre un expedient informatiu a FCC per la barreja de residus en la recollida selectiva

brossa

L’Ajuntament de Mataró demanarà explicacions a l’empresa Fomento de Construcciones y Contratas (FCC), responsable de la recollida i gestió dels residus des del 2014, sobre el vídeo que mostra com un operari barreja els residus separats pels ciutadans als contenidors. Un comunicat del consistori assegura que d’entrada l’empresa atribueix els fets a un episodi puntual. L’Ajuntament reconeix que els fets posen en risc la confiança dels ciutadans en el servei i per això obriran un expedient informatiu per aclarir els fets i estudiar possibles sancions.

Un comunicat en el que l’Ajuntament també agraeix la col·laboració i implicació ciutadana en la gestió dels residus i en especial en la recollida selectiva, en referència a la gravació del vídeo que s’ha publicat aquest dijous.

ERC-MES considera que la ciutadania s'ha sentit traïda 

ERC-MES Mataró també ha emès un comunicat en el que asseguren que la ciutadania que s’esforça per la sostenibilitat se sent traïda i enganyada per FCC i per l’Ajuntament. Per això pregunten a l’executiu municipal si la ciutat ha de continuar treballant amb una empresa que “no comparteix els criteris bàsics de reciclatge i sostenibilitat dels seus ciutadans”. La formació denuncia que les auditories de qualitat del servei no detectessin aquestes males pràctiques. A més, ERC considera que aquests fets deixen “tocada” l’autoritat moral del govern per demanar la complicitat dels ciutadans en materia de reciclatge i recollida selectiva.  

Informa: C.Sánchez/ O.Debat