L'Ajuntament aconsegueix el Reconeixement Administració Oberta per quart any seguit

L’Ajuntament de Mataró aconsegueix el Reconeixement Administració Oberta per quart any consecutiu en la categoria de municipis de més de 50.000 habitants. Uns premis que atorga el Consorci Administració Oberta de Catalunya en reconeixement de l’esforç dels ajuntaments en la implantació i ús de l’administració oberta durant el 2018.  

Els premis s’atorguen en base a uns indicadors objectius, l’anàlisi dels webs dels ens i l’ús de determinats serveis de d’aquest consorci d’Administració Oberta. L’objectiu és posar en valor i reconèixer la implantació i l’ús dels serveis d’administració electrònica i la seva transformació digital en relació amb la ciutadania i en la gestió interna del consistori.

L’Ajuntament de Mataró va impulsar al llarg del 2018 l’ús de la notificació electrònica. També es va començar la implantació de la plataforma d’administració electrònica, que des d’aquest any permet la gestió electrònica d’expedients i millora la relació telemàtica amb la ciutadania.

Al llarg del 2018 es van iniciar més gairebé 31.200 tramitacions a l'Oficina Virtual d’Atenció Ciutadana, el que representa un increment del 65 per cent respecte del 2017, i es van fer gairebé 108.900 consultes a través dels sistemes d’intermediació de dades de l’AOC (Via Oberta), un 50,52 % més que el 2017.