L’Ajuntament aprova retirar o millorar el cablejat elèctric a la via pública

Una proposta presentada pel PP que ha incorporat una esmena de la CUP i que ha rebut el suport de tots els grups, excepte VOLEMataró que es va abstenir, en el ple municipal de febrer. El PP va apuntar que encara hi ha molts carrers de Mataró on s’hi pot trobar cablejat aeri, que queda just davant d’habitatges. Per això apunten la necessitat que aquests cables es soterrin, tant per minimitzar les molèsties que generen com per eliminar l’impacte visual que representen. Els populars van reconèixer que es tracta d’una qüestió que no depèn només de l’administració municipal, sinó en la que les companyies distribuïdores hi tenen l’última paraula. Per això es vol instar a aquestes elèctriques a realitzar un Pla de Millora amb un calendari d’actuacions per anar millorant la situació pel que fa al cablejat de manera progressiva però constant.

La CUP va afegir una esmena, que va ser acceptada, que passava per la retirar la referència, feta pel PP, sobre els robatoris en domicilis que s’havien fet a partir del cablejat proper a les façanes. El regidor de la CUP, Juli Cuéllar, va detallar que els robatoris d’aquestes característiques es poden haver produït però que en aquest context no deixen de ser anecdòtics. A més, Cuéllar va detallar la importància que l’Ajuntament lluiti activament contra la deixadesa de les companyies amb les instal·lacions de la ciutat.

Per fer realitat aquest acord aprovat pel ple, s’ha marcat com a primer pas realitzar un inventari de tots els punts on hi ha cablejat aeri a la vista i dels problemes que ocasiona, l’impacte visual que genera i el seu estat de conservació.

Informa: C.Sánchez