Gabriel Rufián (ERC): "Els que celebren la Constitució són cínics i carcellers"

El diputat d’ERC al Congrés dels Diputats de Madrid, Gabriel Rufian, carrega contra la Constitució i contra els partits que ahir celebraven els quaranta anys de la carta magna espanyola. Ho va dir durant l’acte que ERC va celebrar a la plaça Occitània davant d’un nodrit públic. El diputat va dirigir-se directament a Santiago Abascal, líder de Vox, assegurant que tindrà davant els republicans per dir-li la veritat i que lluitaran contra el feixisme. Tampoc va estalviar-se paraules pel PSOE, partit actualment en el govern. El diputat republicà va criticar els socialistes i va clamar contra Josep Borrell, acusant-lo de ser el “ministre més indigne de la història d’Espanya”. Rufián va acusar a tots els que ahir participaven d’aquesta celebració, així com a les formacions que van donar suport a l’activació de l’article 155 de la Constitució de ser “cínicos i carceleros”.

Per la seva banda, el cap de llista per les municipals a Mataró, Francesc Teixidó, va donar ahir el tret de sortida a la cursa per les eleccions del 26 de maig. Així ho va expressar durant el seu parlament i també en les declaracions que va fer a aquesta casa. Uns comicis als que vol concórrer amb més projectes socials al seu programa i millorar també en la transparència de l’Ajuntament.    

A l’acte celebrat ahir per ERC també va intervenir-hi la diputada al Parlament de Catalunya, Marta Vilalta, que va llegir una carta d’Oriol Junqueras en la que crida eixamplar el gruix social de l’independentisme. Una missiva en la que dedica unes paraules a Mataró i al candidat d’ERC a les municipals, Francesc Teixidó. Conclou que per “fer realitat l’ideal republicà cal una majoria i aquesta passa per Mataró”. Una feina, conclou, “imprescindible i titànica”.

Informa: C.Salad/S.Ruiz/C.Mora