Els portaveus reclamen fer fora Artigues i que es ratifiqui el guanyador del PIC

La Junta de Portaveus va acordar ahir al migdia reprovar i expulsar Jaume Artigues del Jurat del Pla d’Impuls del Centre. Així ho asseguren en un comunicat de premsa els grups municipals de CiU, ERC-MES, Ciutadans, Volem Mataró, Partit Popular i ICV-EUiA. A més, també es va acordar, segons aquests grups, convocar el jurat en sessió plenària, sense Artigues, per tornar a votar i, si s’escau, ratificar el projecte guanyador. Un projecte que aquestes sis formacions polítiques asseguren que, més enllà de la polèmica, és el millor dels presentats i que volen que es tiri endavant. En aquest comunicat enviat als mitjans també lamenten que l’alcalde no hagi reconegut els errors que s’han comès durant el concurs d’idees i hagi donat un “exemple de transparència”. 

En el comunicat, aquestes formacions també li reclamen “responsabilitats polítiques que calguin” a l’alcalde. Unes responsabilitats que en el cas del grup municipal de CiU, encara no han concretat quines són. Pel que fa al grup municipal del PP, el seu portaveu, Jose Manuel López, creu que són suficients amb una disculpa pública i la ratificació del projecte per part del Ple Municipal. Des d’ERC-MES es demana que es produeixi la dimissió de la persona responsable d’aquest afer. Des de Volem Mataró, la seva portaveu, Montse Moron, va un pas més enllà i demana la dimissió de la regidora de Desenvolupament Econòmic i Urbanisme Núria Moreno. 

Pel que fa als grups municipals de Ciutadans i ICV-EUiA han declinat fer declaracions i s’han remès al comunicat enviat.

El govern respon

Unes crítiques a les que aquest matí ha respòs la portaveu del PSC i regidora de Desenvolupament Econòmic i Urbanisme, Núria Moreno. La regidora ha assegurat que el govern comparteix la visió de la Junta de Portaveus que el conflicte estèticament “no ha estat el més adient”. Tot i això, ha reconegut que el govern “legalment no teníem la possibilitat de fer res més enllà”. A més, creu que amb la decisió presa pel jurat del concurs d’idees del Pla d’Impuls del Centre de ratificar el projecte guanyador era necessària perquè s’acabi materialitzant.

Moreno també ha detallat que el Col·legi d’Arquitectes de Catalunya ha obert un expedient informatiu per esbrinar que tot s’hagi realitzat correctament i que quedi constància del malestar del govern en relació a aquest afer.