El Pressupost del 2019 comptarà amb tres milions més del previst a l'octubre

El Pressupost de l’Ajuntament aprovat de manera inicial aquest dilluns és de 144.95 milions d’euros, tres milions més del previst el mes d’octubre. Un augment que sorgeix d’incrementar l’import del préstec en 2’58 milions d’euros i una subvenció de 300 mil euros de la Diputació de Barcelona per a projectes d’accessibilitat. Aquest augment de pressupost s’ha destinat principalment a despesa d’inversió, que augmenta en 2’8 milions d’euros, però també a polítiques socials, d’igualtat i cultura. Un increment pressupostari, que com ha explicat aquest matí en roda de premsa l’alcalde de Mataró, David Bote, ha estat per complir amb els acords establerts amb altres formacions polítiques. Per exemple, l’augment d’un milió d’euros per a habitatge acordat amb Mataró en Comú i Podem; una dotació de 300 mil euros pel Pla d’Impuls del Centre acordada amb CiU o una partida per a instal·lacions esportives sorgida del pacte amb ERC-MES.

En matèria d’habitatge, es destinarà 2 milions d’euros, entre els quals hi ha 1’57 milions per al fons d’inversió o dues partides de 200 mil euros per rehabilitar habitatges a Cerdanyola i Rocafonda. Del capítol de despeses també se’n destaca la compra d’actius de PUMSA (4’3 milions d’euros), la rehabilitació del Cafè Nou (1’51 milions d’euros) i de la Presó (309 mil euros) i els plans d’enllumenat (1’03 milions d’euros) i d’asfaltat (634 mil euros). També contempla algunes noves inversions com el projecte del Centre d’Acollida d’Animals de Companyia (gairebé 961 mil euros), la pista polivalent coberta al barri de Cerdanyola, la instal·lació d’escales mecàniques entre Cirera i Via Europa (300 mil euros) o de llambordes per recordar les víctimes de l’Holocaust Nazi.

Pel que fa al pressupost consolidat, és a dir, el que inclou també les empreses públiques PUMSA, AMSA i les entitats Mataró Audiovisual i Parc TecnoCampus Mataró, és de 178’5 milions d’euros, un 0’15% menys que el del 2018.

Un pressupost que abans de ser aprovat definitivament haurà d’estar durant 15 dies en exposició pública i passar per l’Audiència Pública. 

 

Informa: S.Ruiz

 

Tags: