El conflicte entre Catalunya i Espanya marca el debat electoral de Mataró Audiovisual

La relació entre Catalunya i Espanya ha marcat el debat electoral que ha portat a terme Mataró Audiovisual amb motiu de les properes eleccions generals del 28 d’abril. Hi han pres part, en la seva majoria, representants maresmencs dels partits que ocupen posició a les llistes per Barcelona al Congrés.

Han participat al debat: Juan Milián, per part del PP, Alícia Rodriguez, del PSC, Maria Freixanet, d'En Comú Podem, Carlos Aguilar, de C’s,  Xavier Godàs,d'ERC i Jofre Serret, JxC

Tant En Comú Podem, ERC, JxCAT com PSC coincideixen que el conflicte en la relació entre Catalunya i l’estat s’inicia quan el Tribunal Constitucional tomba l’Estatut l’any 2010,  que havia estat aprovat tant al Parlament de Catalunya com al Congrés dels Diputats.

Per la seva part, Partit Popular i Ciutadans, entenen que el problema s’ha generat des de Catalunya, amb un relat que fomenta l’odi i que ha creat la divisió de la societat catalana. S’han de respectar les lleis, diuen, abans d’establir qualsevol tipus de diàleg. Ho han debatut Carlos Aguilar, número 7 de Ciutadans a les llistes al Congrés per Barcelona, Xavier Godàs, número 11 en aquest cas per Esquerra Republicana i la número 11 al Congrés a les llistes per Barcelona del PSC, Alícia Rodríguez Luna.

Poden recuperar el debat de les Eleccions Generals del 28 d'abril a mataroaudiovisual.cat

Informa: O.Debat