CiU obre la porta a la negociació del pressupost amb 7 condicionants

Convergència i Unió s’ofereix a negociar l’aprovació del pressupost. El vot favorable, però, vindria condicionat pel que la formació considera set punts claus per la ciutat. Entre d’altres, el grup municipal més nombrós de l’oposició reclama fer una aposta més ferma per a la Promoció de la Ciutat, especialment el comerç i l’ocupació, i la formació de les persones, millorar les polítiques culturals i esportives, tirar endavant iniciatives per impulsar l’activitat del centre de la ciutat, aplicar els diversos Plans aprovats al llarg del mandat, com el Pla Estratègic Mataró 2022, o el Llibre Blanc de la Cultura. 
Una proposta de negociació que el cap del Grup Municipal de CiU, Quim Fernàndez, ha fet arribar per carta a l’alcalde de Mataró, David Bote. De moment, però, Fernàndez explica que ni l’alcalde ni el regidor de Serveis Centrals, Juan Carlos Jerez, s’han posat en contacte amb el Grup Municipal per negociar. 

D’altra banda, Fernàndez també explica que el vot negatiu de CiU en el Ple Extraordinari d’aprovació inicial del Pressupost del passat octubre va ser una decisió meditada i decidida prèviament en una reunió del grup municipal. Un vot negatiu que justifiquen per diversos motius: el poc temps que van tenir per estudiar el Pressupost, l’incompliment d’algunes inversions previstes en el pla de mandat i la incorporació de noves inversions no explicades prèviament, com gairebé un milió d’euros per una nova gossera. També expliquen que les partides destinades al foment del comerç i l’ocupació han anat a la baixa en els números pel 2019. 

Recordem que el govern municipal va qualificar d’irresponsables els grups de CiU i la CUP després de la seva negativa a l’aprovació inicial del Pressupost. Una acusació que els convergents van qualificar d’incoherent recordant que el PSC a l’oposició, el mandat passat, tampoc va donar suport als pressupostos de l'executiu de Joan Mora.