CiU denuncia insults i faltes de respecte al ple

Polèmica al ple de dijous passat per la picabaralla verbal entre els regidors de diversos partits. L’agre moment es va produir a la recta final de la sessió en el moment de debatre la proposta de resolució presentada per la CUP i ICV-EUiA, amb el suport de ERC-MES, VoleMataró i la regidora no adscrita Sarai Martínez sobre el dret del vot per a tothom. Després de llegir el text de la propostes la regidora de Plataforma per Catalunya, Mònica Lora, va utilitzar el seu torn per acusar els signants de la proposta de fer “clientelisme polític”, de buscar rèdits electorals acusant el seu partit de ser “xenòfob i racista” per acabar titllant-los de totalitaris i terroristes. Discurs al que s’hi va sumar el portaveu del PP, José Manuel López que va acabar posant sobre la taula a la banda terrorista ETA i el segrest d’Ortega Lara. Tant la regidora Isabel Martínez de CiU, com Carme Polvillo de la CUP es van donar per al•ludides a les paraules de la regidora de Plataforma i li van respondre iniciant-se aquí una discussió en la que Mònica Lora anava aixecant el to de veu, fent cas omís a les peticions de l’alcalde, David Bote, que li insistia que no tenia torn de paraula i no podia intervenir. Una situació aquesta que ha portat al grup municipal de CiU a exigir a l’alcalde que no permeti aquestes situacions al ple. 

Malgrat la tensió i el to de veu que havia anat adquirint el debat, cada vegada més tens, el portaveu d’ERC-MES, Francesc Teixidó, va intentar rebaixar aquesta tensió, com també ho va fer la regidora de Participació i Ciutadania, Marisa Merchán. Però lluny d’acabar-se la discussió aquesta es va mantenir fins a la votació del punt. Moment en el que els cinc regidors de Convergència i Unió van abandonar el ple perquè, diu Fernández, no volien ser còmplices d’un debat que no hauria d’haver arribat a aquell punt.

CiU també ha demanat a l’alcalde que tingui en compte les formacions polítiques del consistori a l’hora de confeccionar l’ordre del dia del Ple. Reclamació que ha fet per la retirada d’una Proposta de Resolució presentada per VoleMataró, per demanar la realització d’una consulta popular per preguntar als mataronins si prefereixen un sistema de monarquia o república.

Informa:C.Salad