CCOO condemna que ERC hagi utilitzat el vídeo de la recollida de la brossa en campanya

Comissions Obreres (CCOO) condemna l’ús polític que, al seu parer, Esquerra Republicana de Catalunya (ERC)-MES hauria fet del vídeo que va publicar fa uns dies i que mostra una suposada mala praxi en el servei de recollida de la brossa de Mataró. Segons el sindicat, s’està polititzant un problema derivat del contracte que l’Ajuntament té des de fa uns anys amb Fomento de Construcciones y Contratas i que, per “una situació coneguda per tots”, es rescindirà l’any vinent.

El Ple d’abril va acordar per unanimitat la rescissió del contracte amb Fomento el març del 2020 per poder oferir un millor servei a la ciutat. El sindicat afirma en un comunicat que aleshores va trobar “molt encertat” que els partits no fessin “una batalla electoral” del tema, tot i saber “de sobres” la situació. Per això, tant CCOO com el comitè de l’empresa estan “sorpresos i decebuts” pel tractament que s’ha fet ara de l’afer, a pocs dies de les eleccions.  

En el vídeo publicat per ERC-MES es veuen dos treballadors de Fomento barrejant en un mateix camió material orgànic i de rebuig davant del mercat del Pla d’en Boet. Però, segons el sindicat, aquests operaris “no tenen cap culpa ni responsabilitat dels fets”. Assegura que els contenidors estaven “contaminats”, és a dir contenien diferents residus, i que es va seguir el protocol establert per a aquests casos, que és retirar-los del circuit de residus i classificar-los per separat. En aquest sentit, afirma que ho poden demostrar amb els comprovants que hi la planta de residus de Mataró, una comprovació que -afegeix- no sap si va fer ERC-MES. 

El sindicat acaba recordant que si hi ha incidències en el servei de recollida de la brossa, la via per denunciar-ho és el mateix Ajuntament. Fer-ho directament als mitjans de comunicació – conclou - és “una temeritat i una descortesia de cara als treballadors” de l’empresa.

Informa: B. Doñate