C’s i ICV-EUiA voten a favor del Pressupost i CiU, ERC-MES, Volem i PP s’hi abstenen

Entre l’aprovació inicial i la definitiva del Pressupost, el govern ha rebut un total de 63 al•legacions i aportacions per part d’alguns grups municipals de l’oposició. D’aquestes, 37 s’han incorporat i 10 han estat acceptades només parcialment. És el cas per exemple de Ciutadans, que pocs minuts abans del Ple de dijous ja va anunciar en roda de premsa que signaven un acord per fer prosperar el Pressupost. Mesos abans també ho havia fet ICV-EUiA amb la regidora no adscrita Sarai Martínez, que havien pactat amb els socialistes l’ “Entesa per uns pressupostos socials”. Totes dues formacions van aplaudir la feina del govern i van valorar els seus acords.

Des de les files de CiU i ERC-MES van reconèixer la feina del regidor de Serveis Centrals, Juan Carlos Jerez, per incorporar algunes de les peticions d’aquests grups. Tot i això, els convergents van demanar que es compleixi tot el que plantejava aquest Pressupost, sobretot en el que queda de mandat, mentre que els republicans van recordar que es tracta d’uns números orientats al dia a dia però no al futur de la ciutat.

CiU i ERC-MES es van abstenir al Pressupost al costat de VOLEMataró i el Partit Popular. Qui va votar-hi negativament va ser la CUP, Plataforma per Catalunya i el regidor no adscrit Víctor Manuel Paramés. La CUP i PxC van retreure als socialistes el deute, segons els cupaires “abusiu”. Diuen que precisament això impedeix abordar els temes que més preocupen a la ciutadania de Mataró. En la mateixa línia PxC van retreure als socialistes les promeses fetes als mataronins a base, asseguraven, de l’endeutament. 

Recordem que aquests números es van aprovar definitivament durant al Ple Ordinari del mes de març després que el govern portés fins a dues vegades l’aprovació inicial a votació. 

Informa: M.Gómez