Bote signa un manifest del PSC que denuncia "pressions" per l'1-0

L’alcalde de Mataró, David Bote, s’ha sumat al manifest que han signat els batlles i regidors socialistes de més de 350 municipis de Catalunya per denunciar les pressions rebudes perquè col·laborin amb el referèndum de l’1 d’octubre. En el manifest, els polítics socialistes asseguren que els darrers dies han vist com se’ls “assenyalava amb el dit”, se’ls “insultava” i "fins i tot" se’ls “amenaçava” a causa del seu posicionament envers el referèndum que impulsen Junts pel Sí i la CUP”. 

En el manifest, els polítics socialistes reivindiquen “el dret a la plena llibertat d’expressió, sense cap mena d’intimidació, discriminació o amenaça, vingui d’on vingui” i recorden que tant la Generalitat com els partits i entitats independentistes són els que incompleixen la llei. El text acaba amb la voluntat del PSC de trobar una sortida basada en el diàleg.

Segons Bote, si ha signat el manifest és "per donar suport als companys", ja que n'hi ha alguns que ho estan passant malalament i fins i tot s'han trobat amb amenaces". A més, "per l'organització del referèndum no ens necessiten per res i en canvi ens demanen allò que ells no s'atreveixen a fer", ha dit aquest dimecres, tot afegint que cal explicar aquesta realitat a la ciutadania. L'alcalde i la cúpula socialista de Mataró van assistir ahir a la presentació d’aquest manifest en un acte multitudinari a Santa Coloma de Gramenet, al Barcelonès. En l’acte va queda clar que ningú “no els farà callar” i que “buscaran el diàleg per seguir defensant la democràcia”, com es diu en el manifest. 

ERC buscarà el vot pel SÍ el 28 de setembre a Mataró 

Precisament, ERC engegarà demà una campanya per explicar el perquè del referèndum i per convèncer els indecisos perquè votin a favor de la independència. Els republicans faran campanya pel SÍ a tot Catalunya, amb el lema ‘Construir una nova república’ i amb més de 500 actes amb polítics destacats. A Mataró, la campanya pel referèndum arribarà el dijous 28 de setembre i comptarà amb el president d’ERC i vicepresident del Govern de la Generalitat, Oriol Junqueras, o amb la portaveu de Junts pel Sí, Marta Rovira. És possible que també ho facin els diputats al Congrés Jordi Tardà o Gabriel Rufián.

L’acte de Mataró és important per a ERC perquè serà un dels últims que se celebrin abans del referèndum i perquè la capital del Maresme és una de les ciutats que no cedirà els espais necessaris per fer les votacions. Recordem que el Ple de setembre va aprovar una moció presentada per Esquerra, Convergència i Unió i la CUP perquè l’Ajuntament col·laborés amb el Referèndum. Però la moció va ser aprovada amb el vot en contra de l’alcalde, qui insisteix que el consistori només cedirà els espais si la votació és legal. I ara per ara s’ha il·legalitzat, després que el Tribunal Constitucional així ho determinés.