Asens proposa il·legalitzar el PP pels casos de corrupció

Jaume Asens, cap de llista al Congrés per En Comú Podem, va ser aquest dissabte a Mataró en l'acte central de campanya al Maresme. L'acte, que va fer al Casal de la Nova Aliança també va comptar amb les intervencions d'Aina Vidal, número 2 de Barcelona al congrés, Maria Freixanet, maresmenca més ben posicionada a les llistes, i Sarai Martínez, número 2 de la Candidatura per a les municipals d'en comú podem Mataró. Durant el seu discurs Asens va fer especial èmfasi en els casos de corrupció en què hi han estat involucrats membres del Partit Popular, assenyalant que "no són casos aïllats". En aquest sentit va demanar la il·legalització del PP i va concloure que si governen faran "que la Fiscalia investigui si el PP ha de ser dissolt per ser una organització criminal". Asens, també va tenir un record per Neus Català, última supervivent catalana de l'holocaust nazi, que moria aquest dissabte i gran activista en la lluita antifeixista. Una figura, que afirma "cal seguir reivindicant" en moments en què "el fantasma del feixisme torna a aparèixer".

Aina Vidal, per la seva banda, va afirmar que la seva formació és una garantia per tenir un govern de progrés. En aquest sentit, va concloure que cal "més feminisme, més ecologia i més progrés social". També Maria Freixenet va parlar de la proposta de Catalunya en Comú de cara a les generals. Afirma que la voluntat del partit és posar a les persones al centre del debat, reduir desigualtats i fer-ho "a través d'una proposta en impostos que faci pagar més a qui més té".

L'acte, que es va iniciar a les 7 del vespre, sota el nom "Guanyem per avançar" va omplir la sala del Casal de la Nova l'Aliança.

Informa: A.Gual/ J.Masriera