145,55 milions d’euros, la xifra del Pressupost pel 2019

El Pressupost Municipal pel 2019 puja a 145,55 milions d’euros, el que representa un 6,70 per cent més que l’any passat. Aquesta és la xifra total de l’Ajuntament que s’incrementa en 600 mil euros respecte a l’aprovació inicial del mes de gener. Aquest increment està pensat fonamentalment per millorar el polígon industrial de Mata-Rocafonda, l’adquisició d’un equipament al Front Marítim emmarcat en el projecte “Mar en Valors” i diverses subvencions per a la rehabilitació d’edificis amb patologies. En el capítol d’inversions es preveuen 21,63 milions d’euros en partides com a compra d’actius de PUMSA que s’emporta la xifra més alta 4,39 milions, o el Cafè Nou amb un milió i mig. També es preveu tirar endavant el pla d’enllumenat, el pla d’asfaltat, la pista polivalent coberta al barri de Cerdanyola, la Presó o el Centre d’Acollida d’Animals de Companyia. També es contempla l’espai zona jove de Rocafonda amb 250 mil euros, la connexió de diferents equipaments al Tub Verd amb poc més de 200 mil euros, l’equipament cívic al Palau o la reparació de la xemeneia de la Tíntex. Un pressupost que segueix apostant per les polítiques d’habitatge i hi destina 2,2 milions d’euros. Des del govern consideren que aquests números serviran per posar al dia la ciutat ja que, segons el regidor de Serveis Centrals, Juan Carlos Jerez, donen resposta a les necessitats de la ciutadania, de l’administració i dels serveis públics. 

La Diputació de Barcelona aquesta vegada donarà 1 milió d’euros a l’Ajuntament de Mataró  que es repartiran entre les escales mecàniques que s’han d’instal•lar entre els barris de Cirera i Via Europa per millorar la connexió amb el Mataró Bus i l’Espai Mataró a Can Xammar que ha convertir-se en el nou espai d’atenció i relació amb la ciutadania. 

El pressupost consolidat, que inclou les empreses de PUMSA, AMSA, Mataró Audiovisual i el Parc TecnoCampus Mataró puja a poc més de 179 milions d’euros. 
 

Informa: M.Gómez