Òmnium Maresme duplica el seu nombre de socis en cinc mesos

Òmnium Cultural ha viscut en els darrers mesos un increment espectacular en el nombre de socis. Des del mes d’octubre, l’entitat al Maresme ha passat de 3.600 a més de 6.000 socis. A Catalunya també ha augmentat la xifra d’afiliats, en aquest cas dels 70mil als 102mil. Ho ha detallat el president d’Òmnium Cultural Mataró-Maresme, Carles Estapé, durant una entrevista al Mataró al Dia. També ha assegurat que l’entitat ha sabut adaptar-se a aquestes noves dimensions, tant pel que fa a infraestructura com a nivell de cohesió interna, i sobretot pel que fa als seus objectius.

Durant l’entrevista també ha assenyalat que l’empresonament del president a nivell nacional d’Òmnium ha estat un cop fort per l’entitat. De tota manera ressalta el compromís de les presidències i dels membres de les juntes territorials de seguir treballant, amb la figura de Jordi Cuixart sempre present.

Un dels punts que Òmnium ha volgut destacar després dels escorcolls de la setmana passada és que el seu finançament prové pràcticament en la seva totalitat de les quotes dels socis. Només un 1 per cent del finançament de l'entitat ve de subvencions de les administracions. La major part dels fons públics que entren van a seus territorials per col·laboracions amb administracions de la zona.

 

Informa: C.Sánchez