Nova pròrroga de tres mesos al servei de Mataró Bus

L’Ajuntament de Mataró dona 3 mesos més al servei de Mataró Bus. La nova pròrroga es posa sobre la taula ara perquè segons el govern mataroní, “cal prendre entre tots la decisió de com ha de ser el nou contracte” amb l’empresa que gestiona el servei. La pròrroga que ja s’havia donat de nou mesos finalitza el 30 de setembre i, segons el regidor de mobilitat Juan Carlos Jerez, la feina per aprovar els nous plecs de condicions, els informes jurídics, tècnics i econòmics està feta, i de fet, afegeixen, que mantenen tots els compromisos que ja havien anunciat per una nova contractació. Compromisos que passen per la millora general del servei, la substitució del parc mòbil  per vehicles més sostenibles i ecològics, la millora de freqüències, l’arribada de línies a barris nous com El Rengle, tornar a prestar serveis els caps de setmana i festius de les línies que fins ara no ho feien o millorar les clàusules socials. Tot plegat però, creu Jerez, ha d’arribar per consens i en el marc del debat pressupostari.

L’oposició es mostra proactiva a treballar per millorar aquest servei. Des d’ERC-MES creuen que és important assolir l’anomenat en anglès ‘know how’, que es refereix a tirar endavant totes les tasques necessàries per ser altament productiu i rendible en aquests aspectes. És per això que proposen a l’Ajuntament que participi de forma minoritària en una societat mixta que fos l’encarregada de l’explotació del Mataró Bus o que, com a mínim, diuen, ho contempli per tendir, segons el líder dels republicans Francesc Teixidó, a una futura municipalització del servei.

Junts per Mataró considera important aquesta pròrroga sempre i quan, asseguren, també es posi sobre la taula l’aprovació definitiva del Pla de Mobilitat.Qui no justifica la pròrroga és la formació de Ciutadans que considera que el govern ha tingut una “Improvisació i falta de planificació considerable”. Les formacions polítiques estan citades a una reunió en les properes setmanes per parlar exclusivament d’aquest plec de condicions i de la nova contractació del servei de Mataró Bus.

Informa: M.Gómez / C.Mora / J.Monfort