Més agents i més integració social, les solucions de C’s a la inseguretat  

Trobar solucions reals per a problemes reals. D’aquesta manera, Ciutadans espera resoldre la problemàtica de la inseguretat que s’ha incrementat en alguns municipis de Catalunya, entre ells  Mataró, on segons dades de l’Ajuntament, aquest any el nombre de robatoris amb força en habitatges ha augmentat un 48%, i en comerços, un 46%, respecte el 2018.

El diputat de Ciutadans Jean Castel, portaveu de la Comissió d’Interior del Parlament de Catalunya, va parlar d’aquesta problemàtica aquest dimarts en un col•loqui sobre seguretat  a la biblioteca Antoni Comas de Mataró.
 
Segons Castel, molts municipis no poden fer front a la inseguretat com voldrien, perquè depenen d’un pressupost limitat per augmentar el nombre d’agents de la Policia Local. Però també per la situació política que viu Catalunya. I és que, en aquest cas, les convocatòries de Mossos d’Esquadra també estan supeditades a un pressupost que havia de veure la llum a l’octubre.

Des de Ciutadans tenen clar que per solucionar el problema de la inseguretat cal augmentar la presència policial al carrer. Però la formació va més enllà. La regidora de Ciutadans a l’Ajuntament de Mataró, Maria José González, assegura que la majoria dels delictes es produeixen en barris de la ciutat amb un índex socioeconòmic molt baix i que són comesos per persones en risc d’exclusió social, sovint molt joves. Per això afirma que cal treballar més en l’àmbit de l’educació i de la integració social. 

Ciutadans està organitzant aquest tipus de col·loquis sobre seguretat a tot Catalunya. El seu objectiu és promoure el debat entre les entitats socials i econòmiques de cada municipi i conèixer les seves opinions al respecte.

Informa: B.Doñate, M.Rodríguez i G.Vila