L'escenari del Monumental ha acollit la Traviata de la mà del Foment

La Traviata de Giuseppe Verdi s'ha representat aquest dissabte al Foment Mataroní. L'òpera amb el brindis més famós de la història ha arribat a la ciutat de la mà de l'Orquestra Metropolitana de Barcelona, que ha tocat acompanyada de la Coral Amics de l'Òpera de Barcelona. Tal com ha reconegut Roberto Laborda, director de l'Orquestra Metropolitana de Barcelona, es tracta d'una obra amb fragments molt coneguts però que val la pena conèixer la seva versió original completa.

Es tracta de la primera òpera semi escenificada que es representa en el marc de la 17ena edició de concerts simfònics que s'ha programat des del Foment. El coordinador del cicle del Foment, Antoni Vilà, reconeix que alguns dels músics que han passat aquest cap de setmana per Mataró estan habituats a tocar en grans auditoris, un fet que representa un valor afegit a l'hora de portar una òpera en directe al Teatre Monumental de Mataró, on es representa el cicle del Foment d'aquest any.

La Traviata és una òpera basada en l'obra d'Alexandre Dumas, la Dama de les Camèlies. A Catalunya es va estrenar al Gran Teatre del Liceu l'any 1855.

Tags: