Un tomb pel cap de setmana de Les Santes Esportives

Fotografia. @esportmataro

A la capital del Maresme el rugbi és un esport que ha arrelat durant la darrera dècada. I no només al municipal del Camí del Mig, on juga els seus partits el Rugbi Club Mataró. El club també vol arrelar la disciplina a la platja. El torneig de rugbi a 7 ha tingut aquest any 10 equips participants, i el propi Rugbi Club Mataró ha obtingut la victòria en masculí, mentre que la victòria femenina era per l'equip dels Gòtics.

A la platja s'hi pot jugar a molts esports. També als escacs. Cada any l'ombra de les moreres a l'alçada de can Margarit acullen el torneig les santes. Aquest 2018 12 equips del Maresme han participat al torneig en la modalitat partides llampec per equips. Una competició on la rapidesa és el més important i on el cap ha d'estar centrar en el taulell, sense temps per distraccions.

El pàdel és un dels tornejos que per les Santes es disputa en la modalitat de 24 hores. Una competició organitzada pel Padel Indoor Mataró, amb molta presència de competidors i on les hores s'omplen amb moltes més activitats a part de les puraments esportives.

També en la modalitat de 24 hores es juga el torneig de futbol al municipal del Pla d'en Boet. 16 equips hi han participat en la present edició, amb la victòria dels AC Calor davant els Dejavú, en un torneig on s'ha tornat a veure un bon nivell dels jugadors participants.

Per tornejos consolidats el de bàsquet 3x3 les Santes. I això que aquest any van haver de mirar molta estona al cel, però la organització ja tenia un pla B en cas que el mal temps hagués fet la guitza a la disputa dels partits. Per properes edicions, de fet el pla B de la pista del Casal pot ser una manera d'ampliar encara més la participació.

I el que sembla que s'obra camí en el món de les Santes és el trofeu Bàsquet FEM - Unió Esportiva Mataró. El primer torneig de bàsquet adaptat per potenciar i donar visibilitat a la inclusió social. La bona resposta amb 4 participants obra les portes a ampliar la xifra d'equips per properes edicions i no es descarta ampliar-se a altres disciplines esportives.

(Demà seguirà amb la resta d'actes)

Pots repassar en el 39è Diumenge Esports tot el cap de setmana de Les Santes Esportives.