Presentada La Volta 2019

Amb gairebé un segle d’història, és la tercera cursa per etapes més antiga del món després del Tour de França i el Giro d’Itàlia. La Volta Ciclista a Catalunya torna del 25 al 31 de març amb una 99a edició variada, atractiva i seductora. Però també exigent. Set etapes que trepitjaran tots els punts cardinals i que tornaran a tenir regust maresmenc. Calella acull per vuitè any consecutiu la sortida i l’arribada de la primera etapa. 164 quilòmetres que aquest any s’endureixen i que arrossegaran els participants fins a Santa Fe del Montseny, El Montanyà i Collformic. Un esforç que es veurà recompensat l’endemà, amb una etapa molt més amable: la que sortirà de casa nostra. 

I és que Mataró tornarà a ser escenari, per sisè any consecutiu, de la sortida de la segona etapa. Ciclistes de 25 equips d’arreu del món recorreran més de 179km fins a Sant Feliu de Guíxols en un recorregut sense dificultats ideal per esprints i escapades i amb unes vistes a la costa que no tenen preu. El municipi ganxó, per cert, torna a acollir una etapa de la Volta després de 25 anys. 

A partir d’aquí, comença la part més forta de la prova. Dues etapes d’alta muntanya, la tercera i la quarta, que conduiran un cartell de luxe fins a les estacions d’esquí Vallter 2000 i La Molina. El vigent campió del món i de la Volta, Alejandro Valverde, torna a ser un dels caps de cartell al costat del català Marc Soler, el britànic Simon Yates o els francesos Romain Bardet i Thibaut Pinot. 

La resta d’etapes visitaran Sant Cugat del Vallès i terres tarragonines abans del colofó final: Barcelona. 
Tal com anuncia l’organització: Torna l’espectacle!

Informa: L.Cera/ F.Andrés