Marta Bach i Helena Lloret no juguen el polèmic partit contra Israel

Fa una setmana el Maccabi de Tel Aviv va visitar el Palau Blaugrana amb aparent normalitat. Durant l'estiu les seleccions israelianes de waterpolo masculí i femení van jugar l'Europeu, sense cap problema.

I en canvi l'Espanya - Israel de waterpolo femení i de la lliga Mundial ha estat envoltat de tanta polèmica que ha omplert minuts i pàgines de mitjans poc habituats a parlar de waterpolo.

Un duel que s’havia de jugar a Molins de Rei i al final el municipi vallesà ho va impedir per no poder garantir la seguretat a les seves instal•lacions, després de diverses amenaces de boicot. 

La segona opció era Barcelona, a la piscina Sant Jordi, però també es va desestimar per les concentracions a favor i en contra que s’hi havien previst a l'hora del partit. 

Finalment la Federació Espanyola va emetre un comunicat ahir, a primera hora de la tarda, dient que la instal•lació que acollia el partit de la segona jornada de la lliga Mundial era el CAR de Sant Cugat. 

Davant de tot aquest enrenou i amb la superioritat evident la selecció espanyola va decidir afrontar el duel amb una majoria de jugadores juvenils i donar descans a alguns dels seus efectius, com és el cas de les jugadores de la Sirena Mataró Helena Lloret i Marta Bach. Escoltem precisament a Marta Bach.

Al final es va jugar ahir al CAR de Sant Cugat a porta tancada, teòricament, tot i la presència de diversos aficionats israelians tal icom es va veuyre a la retransmissió en streaming. Un partit on s’imposava el combinat espanyola per 11-5 amb parcials de 4-0, 2-2, 4-3 y 1-0.

Primera victòria de les espanyoles en un grup que van començar amb un duel davant de Rússia i perdent el partit jugat a Volgograd. 

El grup de la Lliga Mundial el completa la selecció de Grècia, botxí de les espanyoles a les semifinals de l’Europeu.