El CH Mataró acull el 'Nadal sobre rodes' i ret homenatge a Irene Llobet

Les seleccions catalanes absolutes d’hoquei patins juguen diumenge a la tarda al Jaume Parera i Leon de Mataró contra les seleccions de Xile. Ho fan en el marc de la segona edició del ‘Nadal Sobre Rodes’. Si la temporada passada, a Vic, les seleccions catalanes es van enfrontar als combinats masculí i femení de la Resta del Món, en aquesta segona edició ho faran amb unes selecció que d’aquí a uns mesos participaran al World Roller Games de Barcelona 2019.

Per la Federació Catalana, en veu de la seva directora tècnica Mònica Piosa, poder competir davant rivals mundialistes “ens marca un guió i una exigència que demostra que som un dels bressols mundials d’aquests disciplina, que no tenim res a envejar a cap altre selecció. I ho volem tornar a demostrar diumenge davant de Xile.

I és que els noms que presenten els seleccionadors Josep Maria Barberà i Jordi Camps són tots jugadors i jugadores de OK Lliga. Ara mateix només hi ha una plaça pendent, que és la de Pol Galbas, lesionat, al que se li està buscant substitut. A la llista masculina hi trobem Marc Grau i Sergi Llorca (CE Noia Freixenet), Marc Julià i Joan Salvat (Reus Deportiu) Cesc Campor (CH Caldes), Gerard Camps (CE Vendrell), Xavier Crespo (CP Voltregà), Roger Bars (Igualada HC) I Àlex Grau (CH Lloret)

A la llista de jugadores de la selecció catalana femenina cal destacar la presència de 4 jugadores de l’HC Palau de Plegamans. Júlia Vilarrassa, Laura Puigdueta, Carla Fontdeglòria i Aina Florenza. Completen la llista Maria Díez i Nara López (CP Manlleu), Laia Salicrú (Reus Deportiu), Berta Tarrida (CP Voltregà), Laia Castro (Girona HC) i Marta Borràs (CHP Bigues i Riells). Dues d’elles, Carla Fontdeglòria i Aina Florenza, tornen a la pista que les ha vist créixer com a esportistes.

Més enllà de la part purament esportiva, aquest ‘Nadal sobre Rodes’ s’ha volgut emmarcar dins el 1er Memorial Irene Llobet / Torneig Joan Petit. Una competició d’escoles de 8 clubs catalans (CE Arenys de Munt, CH Arenys de Mar, CH Corbera, CP Olesa, CH Claret, CP Voltregà i UE La Garriga), que tindrà lloc abans dels partits de les seleccions, entre les dues del migdia i dos quarts de quatre de la tarda, i com explica el president del Club Hoquei Mataró, Ignasi Prat, “serà el primer dels tornejos que anirà lligat al nom de la Irene Llobet, que va morir l’octubre de l’any passat, víctima d’un càncer. Ella va estar molt lligada a la nostra escola i va ser l’alma matter del Joan Petit que vam organitzar fa dos estius. Aquest torneig servirà per no oblidar la seva gran tasca”

Els dos partits de diumenge a la tarda es podran seguir en directe per les televisions locals adherides a la Xarxa, així com per la plataforma d’internet Xala. En una retransmissió que començarà a les 4 de la tarda amb el partit masculí i que acabarà amb el partit femení de les sis de la tarda. Entre els dos partits estan previstes diverses actuacions de patinatge a càrrec de la parella formada per Mireia Martínez i Aleix Bou i la patinadora d’artística en línia Àngela Martín-Mora.