De França a Japó passant per Corea, el camí de Guillem Pujol

El nedador Guillem Pujol (Torrot CN Mataró)es troba en plena preparació de cara al Mundial de finals de juliol a Corea.

La prova clau és aquest mes d'abril, a França, on amb la selecció espanyola participarà a un campionat per poder obtenir el bitllet pel Mundial. Ser dels millors nedadors espanyols en aquesta competició el permetria tenir plaça per Corea.

Un Cop a Corea el repte serà entrar al top 10, que dóna via directa cap als Jocs de Tòquio, la primera opció del nedador del Torrot de poder debutar en uns Jocs. És per això que aquests mesos està disputant proves de caire internacional de cara a mesurar les seves opcions.

En aquestes Copes del Mon va ser trentè a Abu Dhabi i 16è a Doha, en el que ha estat la seva millor classificació en una Copa del Mon. Aquest cap de setmana a Eilat (Israel) en una prova de 10km la copa LEN, ha acabat 26è, després d'haver estat lluitant tota la prova amb el grup capdavanter. Només va cedir a la darrera volta, on els nedadors francesos varen imposar un ritme molt alt, ja que ells, juntament amb els alemanys i els anglesos, es jugaven les places pel proper mundial.

Pujol no va competir sol, el van acompanyar dos altres nedadors de la secció de natació d’aigües obertes dirigida per Sergi Garcia, que també està al cos tècnic de la selecció espanyola. Una secció que busca mantenir els bons resultats de les darreres temporades.

A Israel els nedadors júniors Roger Coma i Èric Vilaregut han ocupat la 12a i la 14a plaça de la categoria, amb reptes també destacats pels dos durant aquesta temporada.