Beto Fernàndez presenta el llibre 'MTA1 Waterpolo' escrit conjuntament amb Josu Barrenetxea

El director tècnic de la secció de waterpolo del Centre Natació Mataró Beto Fernàndez ha estat un estudiós del waterpolo.

A la federació catalana i espanyola ha fet diversos cursos i com a professor d'INEF ha explicat aquest esport a nous formadors.

De les seves bases al Power Point, ha volgut traslladar amb el que el seu dia va ser alumne seu, el basc Josu Barrenetxea, tots aquests conceptes i posar-los en negre sobre blanc.

“MTA 1 Waterpolo” és el primer del que pot acabar sent una col·lecció de llibres al voltant del waterpolo, on es poden consultar en els primers capítols diversos mètodes i tècniques d’entrenament de jugadors, però també amb un capítol específic de porters, o un sobre captació de joves talents. Un llibre al que li han quedat alguns capítols pendents. De fet els seus autors ja tenen un índex fet per un possible segon volum. 

El primer llibre, editat amb poca tirada, està tenint un gran èxit. De fet diversos exemplars ja han travessat l'Atlàntic per arribar al campionat sud americà, que s’ha disputat aquests darrers dies al Perú.  Allà la representació del Centre Natació Mataró, amb els argentins Ramiro Veich i German Yañez, i la brasilera entrenadora del primer equip femení Marina Zablith, han portat diversos exemplars que han sol•licitat entrenadors sud-americans. Un proper repte seria traduir el llibre, perquè molts entrenadors de parla anglesa també s’hi ha interessat.