Mataró homenatja a les seves pioneres de l'esport

Mataró ret homenatge a les dones esportistes que van ser pioneres en diferents disciplines esportives.

Ho ha fet amb un debat Inter generacional a la Biblioteca Antoni Comas. Un debat, conduït pel periodista d’aquesta casa Pep Andreu amb la participació de tres parelles d’esportistes formades per 3 esportistes pioneres i 3 que actualment practiquen esport.

Carme Famadas i Olga Ruano com a jugadores de bàsquet, Dolors Jané i Marta Bach com a esportistes del món de l’aigua i Mercè Boixet i Sara Dorda en atletisme.

Totes elles van debatre sobre el paper de la dona dins el món de l’esport i sobre quina evolució ha tingut. Grans i petits detalls que marquen diferència entre èpoques.

El bàsquet és només un exemple, però aquests canvis els trobaríem en els altres dos esports representats en l’acte d’ahir. 

També ho explicaven Dolors Jané, nedadora i entrenadora de natació que ha tingut un extens currículum, i Marta Bach, jugadora de waterpolo de La Sirena Centre Natació Mataró i de la selecció espanyola.

O en atletisme Mercè Boixet especialista en velocitat amb la jove Sara Dorda que és un dels referents actuals en els 400 metres. 

Esportistes de diferents generacions que veuen amb bons ulls l’evolució de l’esport femení, tot i que encara queda molt camí per recórrer. 

A l’acte celebrat ahir es va poder veure entre el públic diverses esportistes i membres de clubs esportius de Mataró, en el primer acte organitzat per l’Ajuntament de Mataró d’aquestes característiques.