ERC-MES creu que la resposta del govern sobre el Pla d'Impuls del Centre és decebedora

El grup municipal d’ERC-MES demana que es produeixin dimissions, si s’escau, respecte a la polèmica del concurs d’idees del Pla d’Impuls del Centre. Ho ha reclamat el portaveu del grup, Francesc Teixidó, en una roda de premsa convocada arran del comunicat que va emetre ahir l’Ajuntament. Teixidó ha qualificat de “decebedor” el comunicat del consistori i ha assegurat que no va ser suficient preguntar als membres del jurat si hi havia alguna incompatibilitat o no. A més, ha afirmat que tot i que l’elecció del projecte guanyador es fes de manera anònima, el nom dels cinc finalistes era públic. 

Teixidó, a més, ha assegurat que no és cert que fes cinc anys que s’hagués acabat la relació entre Jordi Henrich, guanyador del concurs d’idees del Pla d’Impuls del Centre, i de Jaume Artigues, portaveu del jurat. Segons el portaveu republicà, la plana web del mateix Henrich demostra que l’any 2015 van participar en un projecte a Itàlia, entre el 2014 i el 2017 van realitzar-ne un altre per a Equador i que, fins i tot, l’any passat, van elaborar junts un projecte per a l’Ajuntament de Barcelona.

Sobre el conflicte d’interessos, el govern municipal recorda que demà dimecres hi ha convocada una reunió amb el jurat per avaluar la situació. Tot i això, el consistori  ha assegurat que la proposta d’Henrich va ser consensuada per tots els membres del jurat i que, per aquest motiu, en cas d’invalidació del vot d’Artigues, la puntuació del projecte seguiria sent la més alta entre les propostes presentades.

Informa: S.Ruiz /M.Rodríguez /M.Gómez