Unes 700 pimes desconeixen que poden estalviar en l'Impost de Societats

700 pimes maresmenques podrien estalviar-se centenars de milers d’euros en l’Impost de Societats. La patronal PIMEC conclou que més del 90% de les pimes desconeixen les deduccions fiscals que existeixen en les activitats de generar nous productes o millorar els seus processos productius, una bonificació que podria suposar gairebé el 60% d’estalvi en l’Impost de Societats. Totes aquestes empreses, que són en la seva majoria fabricants de productes, sumen conjuntament una facturació de 7.000 milions d’euros i 10.000 treballadors.

El desconeixement i la dificultat de justificar els motius que permeten acollir-se a les deduccions són els motius que impedirien a les empreses beneficar-se’n.  A banda de totes les pimes que no estan aplicant aquests incentius fiscals, PIMEC també ha localitzat un gran nombre d’empreses del territori que no estan documentant correctament aquestes deduccions davant l’Administració. Aquest fet implica, a més de la pèrdua de l’estalvi, un augment dels requeriments i les incidències derivades d’aquesta gestió, que poden allargar i complicar el procés en la majoria de casos, segons ha explicat al programa 'Mataró al Dia' el coordinador de la Xarxa de Consultors de PIMEC, Josep Castellà. 

Aquestes ajudes van ser introduïdes pel Govern de la Generalitat per fomentar el canvi de model productiu i la millora de la competitivitat, i no només es refereixen a la innovació tecnològica, sinó també a la innovació en processos, productes o procediments. Unes mesures que permeten deduir hores pròpies del personal, subcontractacions i col·laboracions externes, materials i prototips, patents, entre d’altres.

 

Informen: C. Sánchez i M. Rodríguez