Nous preus amb l'entrada de l'any 2019

Arriba un nou i any i, amb ell, noves tarifes. Els preus d’alguns serveis i productes varien aquest 2019. Pel que fa a les principals taxes i preus municipals, quedaran de la següent manera:

La taxa de la brossa es congela i per tant queda igual que el passat 2018. El mateix passa amb l’IBI (Impost de Béns Immobles), l’impost de vehicles o l’Impost d’Activitats Econòmiques  (IAE). Per la seva banda la taxa de cementiris puja aquest 2019 en un 2,3%.

Guals

Aquesta taxa guanyarà aquest 2019 un nou tram del 25%. Això vol dir que el 2019 un gual amb un sol cotxe tindrà un cost de 72 euros anuals.

Nou impost

A nivell municipal una de les principals novetats però serà la creació d’un nou impost per a la reserva d'aparcaments en format de càrrega i descàrrega. A la llarga tindrà un cost similar a la taxa de guals i s’aplicarà de forma progressiva en un període de 4 anys.

Transport

Una altra de les novetats destacades ve relacionada amb el Mataró Bus. En aquest sentit la previsió es crear una t-10 d’ús exclusiu pel Mataró Bus, que en aquest cas serà un 20% més econòmica que la T-10 integrada i un altre títol de 10 viatges per a jubilats a un preu de 6,60 euros. Per altra banda, aquest any el transport públic metropolità manté preus i per tant, el cost de la T-10 d’una zona seguirà essent de 10,20 euros.

Autopistes

Les autopistes de la Generalitat pugen aquest 2019 un 2,2% de mitjana i en el cas de la C-32, aquest augment frega el 3%. Segon any consecutiu per tant, que la C-32 va a l’alça. En aquest cas i en funció de les sortides, al tram Montgat-Mataró el cost anirà dels 0,35 a l’1,42 euros, mentre que el tram Mataró Palafolls tindrà un cost de 2,35 euros.     

 

Informa: A.Gual