Mataró vol aprofitar les oportunitats socioeconòmiques que li ofereix el mar

Acostar la ciutat al mar és l’objectiu principal del projecte “Mar en Valor”, que planteja 3 grans estratègies, 8 línies d’actuació i 45 activitats per aconseguir que Mataró aprofiti totes les oportunitats socioeconòmiques que li brinda el mar. Així l’Ajuntament, continuant amb l’aposta pel Pla Estratègic Mataró 2022, ha plantejat, d’entrada, reduir les infraestructures per millorar l’accessibilitat al front marítim i, per fer-ho, proposen insistir amb el traspàs de la N-II i la seva transformació en un passeig, la reforma del pas del Cargol o la integració de l’estació de tren al futur pas soterrat de la ronda Barceló. Unes accions que s’emmarcarien en el primer objectiu “l’obertura de la ciutat al mar”. 

La segona gran estratègia passa per la promoció de la cultura nàutica, incentivant així l’emprenedoria local, impulsant activitats al front marítim i contemplant també la creació del que anomenarien Consell del Mar, un espai de debat i reflexió sobre el mar, cooperativisme i innovació social. L’últim dels grans eixos del projecte és el foment de l’economia blava que vol promoure un ecosistema innovador i aposta pel desenvolupament econòmic d’indústries blaves, formació nàutica i turisme i comerç. Per fer-ho es proposa la convocatòria de premis d’emprenedoria blava, l’ampliació del varador, posar en valor la praderia de la posidònia com a actiu turístic o promocionar els espais comercials del Port de Mataró.

El projecte treballa en paral•lel al pla estratègic del Front Marítim, i les línies d’actuació que ja consten en el pla estratègic del Port, el nou pla de Promoció de Ciutat i el Pla d’Impuls del Centre però també l’Estratègia marítima de Catalunya 2030 de la Generalitat. 

Informa: M.Gómez