"Reflexos, obra de Damià Campeny" mostra el seu llegat neoclàssic

Ca l’Arenas acull, des d’avui, l’exposició “Reflexos. L’obra de Damià Campeny”. Un recull sobre un dels escultors neoclàssics catalans més rellevants. Del nivell d’Antonio Canova a Itàlia  o de José Ávarez Cubero a Madrid.

En aquesta mostra s’aprofundeix en la figura d’aquest escultor mataroní, que fins ara només havia tingut una exposició biogràfica l’any 1963. En aquesta primera monogràfica de l’escultor es poden veure algunes de les seves obres mestres com els Bustos de Talia i d’Eros o el Relleu de Diana. També s’hi poden observar models, marbres, bronzes o guixos de diverses acadèmies i museus de Catalunya així com dibuixos i terracotes inèdites que solen estar a les reserves dels museus. (Anna Riera, la comissària de l’exposició explica com han plantejat l’exposició).

Reflexos ensenya la relació de Campeny amb Mataró i la seva formació a Barcelona i Roma. Retrata el  procés creatiu que utilitzava del dibuix al marbre, i la relació de les seves obres amb altres de l’antiguitat, així com els models que van inspirar el seu ideal de figura femenina.

Una de les sorpreses de l’exposició ha estat que  en el decurs del procés de restauració de l’obra de Campeny, s’ha descobert que al revers d’un dibuix que representa la Santíssima Trinitat hi ha un altre dibuix de l’època posterior que es creu que correspon al disseny d’un  objecte decoratiu totalment inèdit.

Reflexos es podrà veure fins al 27 d’octubre. En el decurs de l’exposició s’hi realitzaran altres activitats complementàries com una visita a la Casa Llotja i a la Reial Acadèmia de Belles Arts de Barcelona, i visites guiades i activitats familiars.

Informa: J.Peñaranda