"Reconstruint a Frankenstein” i "Menar" tornen al Cicle Fet a Mataró

“Blowing”, “La pell escrita” o “Envà” són alguns dels espectacles que es podran veure en la onzena edició cicle Fet a Mataró. Una nova temporada que arrenca el 15 de setembre amb vuit espectacles: dos de dansa, tres de circ-clown i tres de teatre. El primer serà “L’home inacabat”, una obra teatral de Pere Anglas produïda per la Direcció de Cultura que donarà a conèixer la figura més íntima de l’arquitecte i polític Josep Puig i Cadafalch. Pere Vázquez tornarà a portar el seu “Reconstruint a Frankenstein” al Cicle Fet a Mataró per provar una nova versió més íntima i amb menys personatges. Qui també torna a formar part del cartell del cicle és “Menar”. Aquest espectacle de dansa que com recorda Tere Almar, tècnica de Cultura de l’Ajuntament, no es va poder veure a Mataró l’any passat a causa d’una lesió de Roser Tutusaus, que l’ha allunyat dels escenaris durant un any. Tutusaus i Joan Català mostraran el 26 de novembre aquest espectacle que compta amb el reconeixement nacional i internacional.

“Blowing” un espectacle de dansa que parla sobre el poder del vent es podrà veure en un assaig obert el 12 d’octubre. L’obra teatral “La pell escrita”, del mataroní Manel Bonany, explicarà el 2 de desembre la història d’una dona transgènere que conserva la consciencia més enllà de la mort. “Envà”, el 27 d’octubre; “Fiesta, fiesta, fiesta”, el 10 de novembre; i “Espera”, 24 de novembre, posaran més humorístic del cicle Fet a Mataró amb tres espectacles de circ i de clown.

Un cicle que es troba consolidat entre el públic. Vuit mil espectadors acumulats en deu temporades i un total de 69 espectacles realitzats avalen un cicle que manté intactes els objectius que el van fer néixer l’any 2012: poder oferir un espai de creació escènica a artistes siguin o no de la ciutat per a poder provar nous espectacles. Un cicle que segons el regidor de Cultura, Joaquim Fernàndez,  s’ha guanyat el prestigi entre el públic però també entre el món cultural.

Can Gassol i la plaça de Can Xammar seran els escenaris del cicle Fet a Mataró. Un cicle que comença el 15 de setembre i que s’allargarà fins el 17 de desembre.