Presenten a Mataró ‘Els poetes del Maresme’, el primer mapa literari de la poesia comarcal

Can Palauet va acollir divendres passat la presentació del llibre ‘Els poetes del Maresme’, una publicació de Voliana Edicions que recull tot els autors de la poesia escrita en català a la comarca des del segle XVI fins a l’any 2000. Es tracta d’un projecte iniciat a finals dels anys seixanta per dos poetes maresmencs, el mataroní Isidre Julià i l’argentoní Josep Lladó, i que ara ha culminat gràcies a l’escriptora Emília Illamola i a l’editor Jordi Solé.

’Els poetes del Maresme’ és la culminació d’un projecte personal - Isidre Julià va morir el 2011 sense veure publicat aquell primer recull- però també és una fita important per al Maresme. I és que tot allò que van assolir Julià i Lladó, sense les facilitats d’Internet, preguntant en els municipis de la comarca qui escrivia poesia, ha esdevingut ara un mapa literari de la veu poètica comarcal actualitzat i molt més ampli, com recordava Emília Illamola, curadora del llibre. 

L’obra es divideix en dues parts: la primera inclou aquell primer recull elaborat per Julià i Lladó – 44 poetes ordenats des del segle XVI fins a finals dels anys setanta- i la segona, 155 escriptors des d’aleshores fins al 2000 però classificats pels municipis del Maresme. També hi ha espai per a poetes que, per exemple, han guanyat algun premi de poesia però no han publicat mai.  

Per elaborar ‘Els poetes del Maresme’, els autors han comptat amb la col•laboració d’ajuntaments, biblioteques i escriptors de la comarca, com Albert Calls. A la presentació del llibre, van assistir el també escriptor Carles Duarte, autor del pròleg, i la regidora de Cultura de Mataró, Núria Moreno.

Informa: B.Doñate / L.Barroso