Novetats en la Missa de Les Santes per modernitzar-la i acostar-la a la ciutadania

La Missa de Les Santes vol renovar-se de cara al futur amb diversos objectius. Es volen modernitzar alguns dels arranjaments musicals sempre mantenint la partitura de Mossèn Manuel Blanch, i alhora, es vol que això serveixi per, incorporar noves veus joves al cor de la Missa de Glòria, i també per acostar  espectacle musical a la ciutadania que no està habituada a presenciar-lo. Ho ha explicat al programa Mataró al Dia, Francesc Cortés, un dels directors de La Missa de Les Santes juntament amb Jordi Lluch i Lluís Carné.

En aquest sentit, també es treballa en la incorporació de nous membres al cor de la Missa. D’una manera progressiva, es vol acostar a noves franges d’edat la missa cantada que es viu a la Basílica de Santa Maria cada 27 de juliol.

En l’apartat dels nous arranjaments, s’ha comptat amb Ivó Oller. El músic mataroní, ha estat treballant en la preparació d’uns arranjaments a partir de fragments de la Missa de Glòria, en els quals es combina l’essència de la música coral amb ritmes i llenguatges musicals moderns.

Durant aquests mesos ja està disponible al web Les Santes.cat  cadascun dels nous temes de la Missa de Glòria, per poder-los preparar abans dels assajos i poder fer la inscripció per a ser nou membre del cor.

Informa: O.Debat