Nova edició de les jornades gastronòmiques del Plat de Mataró

Pèsols amb sèpia i patates. El plat de Mataró ha tornat a ser el protagonista de l'acte d'inici de les 22es jornades gastronòmiques del gremi d'hostaleria i turisme de Mataró i el Maresme que es va celebrar dijous al matí a l'Escola de Restauració i Cambreria de Mataró.

Un acte emmarcat en les jornades gastronòmiques dels Pèsols del Maresme, la perla verda de la comarca, que vetllen per fomentar els productes de proximitat i col·laborar en la difusió de la cultura culinària mediterrania típica de la comarca del Maresme.

Aquest any són 12 els restaurants que participen en les jornades, 10 de Mataró, un de Llavaneres i un de Caldetes. El president del Gremi d'Hostaleria, Enric Bartrés remarca que tot i parlar del plat de Mataró, arreu de la comarca es pot gaudir plenament d'aquesta recepta.

Actualment, el Gremi forma part de la Taula de Gastronomia de la Diputació de Barcelona i de la Comissió de Turisme gastronòmic del Consorci de Promoció Turística del Maresme. Joaquim Arnó, el president del consorci ha explicat que la gastronomia lliga el territori i és un dels eixos principals d'impuls al turisme, tant per Mataró com pels municipis veïns.

L'acte va cloure amb un petit tast de la recepta del plat de Mataró pels assistents que van elaborar els alumnes del professor de cuina Enric Barrull.

 

Informa: J.Peñaranda