Nous escenaris i música de proximitat a Les Santes del 2019

Els concerts que es feien al Pati del Cafè Nou i els de la Platja del Callao es faran al costat del Centre Natació Mataró. Aquesta  és una de les grans novetats de Les Santes d’aquest 2019 que, amb la creació d’aquest espai que s’anomenarà Escenari Espigó, es preveu que hi hagi concerts cada una de les nits de la festa major començant pel concert de GospelSons i les havaneres a càrrec de Les Anxovetes i Neus Mar del 24 de juliol, seguits per Los 40 on tour del dia 25, Roger Mas i la Cobla de Sant Jordi el 26, la Big Band Jazz Maresme, Smoking Stones i We are not heroes el 27. Pel dia 28 s’hi ha programat els concerts de Marrinxa i la fusió de la Banda de l’Agrupació Musical del Maresme amb els Always Drinking Marching Band, el 29. També serà en aquest espai on es realitzin les Dissantes.

Entre la programació musical, però en altres espais, també en destaca el ja conegut Alfred Garcia al Parc Central com a concert de pagament del dia 28 de juliol i Els Catarres amb Biflats pel 27 després del castell de focs en un escenari que es col·locarà a la Platja del Varador tocant al Port.

Enmig de la quarantena de conjunts musicals que arribaran a Mataró aquestes Santes en destaquen alguns d’emergents de la comarca que es potenciaran dins d’una nova novetat: un espai que han anomenat Escenari Maresme i que tindrà lloc a la Plaça de Santa Anna el dia 26 de juliol. Els encarregats d’encetar la iniciativa seran els Cine Núria, Talcö, The Outside Hours i Playback Maracas.

Al Teatre Monumental aquest any s’hi podrà veure ‘Carmina Burana’ que porta la companyia de la coreògrafa mataronina Maria Rovira. L’acompanyarà el Cor Ciutat de Mataró que aquest any celebra el 10è aniversari.

L’estrenador de la festa d’aquest 2019 serà Pau Orriols i Ramon, luthier de Vilanova i la Geltrú, que commemorarà la celebració dels 300 anys de flabiol a la ciutat de Mataró. A la Postal de Gegants la Família Robafaves rebrà els Gegants Vells de Molins de Reis i en l’Escapada a Negra Nit s’hi ha convidat l’Àliga de Sitges, els Diables de Reus o la Polseguera d’Argentona.

M.Gómez

Tags: