Mor a Mataró el cantant Moncho

Imatge de la portada de l'últim disc de Moncho, "Mis queridos boleros"

Ramon Calabuch Batista, conegut artísticament amb el nom de Moncho, va morir divendres a l’Hospital de Mataró, on estava ingressat des del dia de Nadal, a causa d’una aturada cardiorespiratòria. Moncho tenia 78 anys i en portava 50 dedicats al món de la música. Es va fer molt popular cantant boleros i s’havia guanyat el sobrenom de Rei del bolero.

El funeral per Moncho té lloc aquest dissabte al Tanatori de Mataró. El cantant feia temps que residia al Maresme i tenia família a Mataró.

Moncho va néixer al barri de Gràcia, fill d’una família de gitanos. De ben jove va entrar en contacte amb populars cantants de rumba, com el mataroní Peret. Ben aviat, Moncho es va inclinar pel bolero, dedicant-se professionalment a aquest gènere.

Al llarg de la seva dilatada carrera, Moncho va gravar més d’una trentena de discos i va actuar en escenaris d’arreu del país i també a Llatinoamèrica, especialment a Cuba.

El seu últim disc, Mis queridos boleros, es va publicar l’any 2017. L’any 2010 va fer un concert al Palau de la Música amb motiu dels 50 anys de la seva carrera musical. Amb el nom d’Entre amics, el popular cantant es va fer acompanyar de diversos artistes, com Joan Isaac, Joan Manuel Serrat o Sergio Dalma entre altres.

El 14 de gener estava previst fer un concert d’homenatge a Moncho a l’Auditori de Barcelona, amb la participació de Serrat, Sabor de Gràcia, Pau Donés, Rosario i Dyango, entre molts altres. Els organitzadors han manifestat que el concert es manté i esdevindrà un gran homenatge pòstum a Moncho.